Bir memur daha cezaevinde

Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 3 belediyede başlatılan rüşvet operasyonunda tutuklu sayısı 14'e yükseldi, 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Tutuklu avukatlarından Remzi Kazmaz, rüşvet iddiaları ile ilgili dosyanın ve delillerin hala kendisine gösterilmediğini belirterek tepki gösterdi. Kazmaz "6 müvekkilim tutuklu 5'i tutuksuz yargılanıyor, ancak hala suç delillerini inceleyemedim, göremedim, Türkiye'nin adalet sistemine kara bir leke gibi geçecek olan soruşturmada savunma hakkı verilmedi" dedi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Berkant Karakaya tarafından Perşembe sabahı başlatılan ve 48 saat süren rüşvet operasyonunda tutuklananların sayısı 14'e yükseldi. Geçen haftasonunda tutuklanan 13 kişiden sonra Pazar günü de Konacık Belediyesi Fen İşleri memuru Ahmet Alpu gözaltına alınarak nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. 4 kişi hakkında da yakalama emri çıkarıldı.

Bodrum'daki rüşvet operasyonunda 6 müvekkili tutuklanan, 5'i de tutuksuz yargılanan Avukat Remzi Kazmaz, bugün yaptığı açıklamada sonucun Türk adaleti açısından yüz kızartıcı ve kabul edilemez olduğunu belirterek "Müvekkillerimiz ile ilgili dosyaları incelemeden, yeterli savunma yapamadan karar verildi. Bir yıldan beri dinlenen telefon konuşmaları üzerine verilen kararın sağlıklı olmadığı görüşündeyiz. Rüşvet ile ilgili belgeler veya delilleri müvekkillerimiz tutuklanarak cezaevine gönderilmelerine rağmen hala göremedik. Hak arama ve savunma özgürlüğümüzü kullanamadan müvekkillerimiz cezalandırıldı. Bunada itiraz ettik. Ancak itirazlarımız göz önüne alınmadı" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber